Fyra roliga saker för barn i Malmö

Fyra roliga saker för barn i Malmö

Malmö är en av Sveriges största städer och bjuder således även på ett stort utbud när det kommer till aktiviteter för barn. Även om staden visserligen är en av Sveriges största, är den inte större än att man kan ta sig fram till flera av de här aktiviteterna till fots. I den här texten får du tips på fyra roliga saker för barn i Malmö.

 

1.     Andys lekland, Busfabriken

Ett besök hit lär göra mycket få barn besvikna. Här hittar ni bollbanor, klätterställningar, tunnlar, rutschkanor, bollhav och egentligen nästan allt som kan tänkas vara roligt för ett barn på ett lekland. Här har barnet möjlighet att stimuleras genom sin lek och kanske även träffa nya kamrater. Går du hit med barnen bör du förbereda dig på att vara kvar en stund – många brukar nämligen inte vilja gå härifrån.

 

2.     Stapelbäddsparken

Här är något för de lite äldre barnen. Stapelbäddsparken är en 2 000 kvadratmeter stor skateboardpark som lockar hit skateboardåkare från hela regionen. Visserligen är Stapelbäddsparken kanske inte något för alla, men har ni ett barn som gillar att åka skateboard eller inlines, eller bara titta på folk som gör det, är det här något som inte bör missas. Dessutom är det ett bra stopp då det ligger nära nästa tips på listan:

 

3.     Turning Torso och lekparken

Turning Torso är Nordens högsta skyskrapa och kan vara häftig att se för både de yngre och de äldre. Skyskrapan är, förutom att vara Nordens högsta, även världsunik då den vrider sig 90 grader runt sin egen axel. Det här är något som även barn kan uppskatta att se.

Men roligare tycker nog de yngre att den populära lekplatsen vid skrapans fot är. Här finns flera rutschkanor, lekställningar och klätterställningar. Parken är mycket omtyckt av barn i området och barn som förbipasserar.

 

4.     Laserdome

Även många vuxna älskar den här adrenalinfyllda sporten. Laserdome är något som passar de yngre såväl som de äldre. För den som inte är bekant med laserdome får man en väst försedd med sensorer innan spelet börjar. Sensorerna känner sedan av när du träffar någon med din laserpistol, eller blir träffad med någon annans.

Laserdome kan antingen spelas i grupp och lag eller alla mot alla. I spellokalen finns mörka gångar, ramper och hinder som gör spelet än mer adrenalinfyllt och nervkittlande. Efteråt kan ni även passa på att hyra en Segway, som Laserdome i Malmö erbjuder. De anordnar även rolig femkamp.